İSTANBUL / ADALAR - Heybeliada Anadolu Lisesi

Nis

TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARIMIZ'ın birinci günü  Adalar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Neşe VURAL, Okul ve Kurum Müdürleri, Heybeliada Su Sporları Kulübü Yönetim Kurulu, Muhtarlar, Velilerimiz ve Adalar halkının katılımı ile gerçekleşti.

Okulumuzun TÜBİTAK'a sunduğu 15 projenin  kabul alması sonucu Danışman öğretmen ve öğrencilerimiz tematik alanlarda araştırma, inceleme ve tasarım  projelerini sundular.

Yenilenebilir Enerji , Kültürel Miras, Matematik ve Uzay Bilimleri, Biyolojik Çeşitlilik, Spor , Değerler Eğitimi, Dil ve Edebiyat gibi birçok alanda yapılan araştırma ve inceleme projeleri tanıtıldı.

Emeği geçen Okul Müdürümüz , Yürütücü ve Danışman öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının daim olmasını dileriz

Heybeliada Anadolu Lisesi 2023/2024 Eğitim Öğretim Yılı

2. Dönem 1. Ortak Sınavlar ve Ülke Geneli Ortak Sınav Takvimine Ek olarak sunulmuştur.  Dosyaya tıklayarak inceleme yapabilirsiniz.

Mrt

Adalar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kompozisyon yarışmasında İlçe birincisi olan öğrencimiz Alara ŞENOL'a  ödülü Adalar Kaymakamı Sayın Abdurrahman İNAN tarafından  verildi.

Mrt

Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem KAYA öğrencilerimize " İstiklal Marşı ve Dönemi İçinde Mehmet Akif Ersoy" konulu  seminer verdi.

Mrt

Okul Rehber öğretmeni Furkan Alptuğ YAZANEL tarafından öğrencilerimize GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI konulu seniner verildi.

Mrt

Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuz Biyoloji öğretmeni Zeynep SARAÇ tarafından öğrencilerimize farkındalık eğitimleri verildi.

TÜRKİYE İŞ BANKASI MÜZESİ/YAŞASIN CUMHURİYET

Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları

Milli Mücadele’nin zaferle sonuçlanması, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilan edilmesi, Anadolu insanının kendi kaderini tayin hakkına sahip olduğunu dünyaya ispatlıyordu.

Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet ilan edilmeden önce İzmir’de toplanan Türkiye İktisat Kongresi’nde yaptığı açılış konuşmasında “Siyasi ve askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun, iktisadi zaferle taçlanmazsa sonuç kalıcı olamaz” demişti. On yıl süren savaşların yarattığı yıkımın ardından ülkeyi müreffeh ve muasır olma yolunda sağlık, eğitim, tarım, ticaret ve sanayi alanlarının her birinde yukarı taşıyan gönençli bir toplumun hatırasını “Yaşasın Cumhuriyet” sergimizde yâd ediyoruz.

Mrt

Okulumuz Yabancı Dil bölümü öğrencileri Şişli Tiyatrosu'nda prömiyerini izledikleri oyun sonrası oyuncu Tuğçe Yükselel'e Ada'nın mimozalarından bir buket sundular. Oyunun yönetmeni Jale Karabekir ile sohbet etme imkanı buldular.

Mrt

Ataşehir Nezahat Gökyigit Botanik Bahçesi'nde herbaryum atölyesinde bitki toplama ve kolleksiyon hazırlama teknikleri çalışması yaptık.

Coğrafya Öğretmeni Meltem Beler Şenuysal ve Biyoloji öğretmeni Zeynep SARAÇ rehberliğinde TÜBİTAK Projelerimize araştırma çalışması gerçekleştirdiler.

Mrt

ADALAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ tarafından öğretmen ve velilerimize yönelik düzenlenen

"OKUMA ALIŞKANLIĞI NASIL KAZANILIR" konulu seminer Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Aysu ARYEL ERDEN tarafından verildi.

Şbt

Değerler Eğitimi KulübümüzünYKS'ye hazırlanan öğrencilerimiz ile ders çalışma buluşması Büyükada Edebiyat Müze Kütüphanesi'nde gerçekleştirdi.

Sınava hazırlanan öğrencilerimize başarılar diliyoruz Öğretmenimiz Merve ESER'e teşekkürler.

Şbt

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Klubü öğrencileri ve öğretmenimiz  Zöhre Demir rehberliğinde sömestr tatilinde örülen  eldiven ve atkıları Gaziantep'teki öğrenci kardeşlerimize ulaştırdık .

Ock

Kültür ve Edebiyat Kulübü öğrencilerimiz bu ay Mustafa Kutlu’nun “Yokuşa Akan Sular” kitabını okuyup değerlendirdiler. Mustafa Kutlu buradaki hikayelerinde modern hayatın, şehir hayatının, toplumu nasıl değiştirdiğine dikkat çekmektedir. Doğadan uzaklaşan insanın kültürel değerlerine yabancılaşması ve bundan duyulan bunalımlar ortak tema olarak yansımaktadır.

Hikâyelerin kahramanlarının ortak noktası geçim derdinde, yoksul insanlar olmalarıdır. Büyük şehre çoğunlukla işçi olarak göçmüş bu insanların hayatlarındaki değişimi oldukça yalın, akıcı ve samimi bir üslupla anlatan yazar; manevi-kültürel çatışma etrafında örmüştür hikayelerini.